Hur man ökar din soffa!

Ibland verkar soffan bara för låg, speciellt för seniorer då blir det ganska svårt. Även långa människor brukar inte hitta det väldigt bekvämt att sitta nästan i botten av golvet, så det måste åtgärdas! Den goda nyheten: Du behöver inte kassera din soffa och ersätta den med en ny, för det finns många sätt att öka sittplatser en bra affär.

Den perfekta soffhöjaren: höjdjusterbara fötter

Soffans höjd fungerar bra med höjdjusterbara växelfötter, som också är lämpliga för andra möbler. De praktiska hjälparna finns i en uppsättning av fyra till ett pris av ca 40 euro. Hur man monterar:

  • De nuvarande möbelbenen behöver inte demonteras. Lenk Even hjul kan fortsätta att ligga på soffan.
  • På möbelben är höjningarna helt enkelt åtspända.
  • Svänghjul får en universaladapter innan du sätter i räfflorna.
  • Om du inte vill använda adaptern, byt ut hjulet med en lämplig spole - och anslut sedan spetsen.
  • Se till att höjdsfötterna har stor diameter och hög lastkapacitet vid köp. Om flera vuxna människor sätter sig i soffan, så kommer en hel del vikt!

Cirka 500 kg inklusive möbel bör kunna bära de nya, höga sofffötterna tillsammans för att betraktas som säkra. Om tabellen visas för liten efter omvandlingen kan den också "jackas upp".

Höjdjusterbara fötter ger ökad flexibilitet

Om du väljer att inte köpa en fast soffa men justerbara fötter, kan du alltid ta din soffa tillbaka till en ny nivå.

Håll det öppet för framtiden, en gång lägre eller ännu högre. Använd helst en andningsnivå när du justerar de nya fötterna för att se till att soffan är rak.

Soffstegen som ett enkelt stickat alternativ

Så kallade soffstegar är också lämpliga för att avsevärt öka sitt soffgrupps sittutrymme. De har emellertid nackdelen att deras höjd inte kan justeras normalt, men de är särskilt okomplicerade att installera och relativt billigt.

En soffstege består av ett baselement, vilket utgör den faktiska höjden och en nötningsbeständig filt på undersidan. Den praktiska produkten är fixerad antingen med hjälp av en stift eller en skruv. Soffor har vanligtvis en höjd på 15 till 25 mm: Köp fyra av dem för att göra soffan rak. I det här fallet behöver du inte en andningsnivå under montering.

Tips och tricks Parkettgolv är speciellt känsliga i praktiken. I det här fallet rekommenderar vi ett mjukt täcke av mjuk ullfilt medan nålfilten passar bättre för hårda golv som kakel och laminat.

Dela med vänner

Lämna din kommentar