Såg saga med en sag

Det kunstige kravet og kunsten på sågbjelker er glatt, rent og konsistent kutt. Med en to- eller flersidig vedlegg av en sag, er resultatet ofte ikke tilstrekkelig. Hvis det ikke er noen håndverktøy med tilstrekkelig dybde for stråltykkelsen, vil enten profitsager eller etterbehandlingstrinn hjelpe.

Velg bjelketykkelse i henhold til skjærebredden.

Når det gjelder såkalte bjelker, må du ved å justere bjelketykkelsen til de vanlige sagkleddene dersom det finnes et nytt kjøp eller alternativ. For de fleste konstruksjoner som carport, canopies, aviaries, gazebos og hage skur, er bar tykkelser tilstrekkelig, som kan sages med normale hjemmelagde sagger. En stråleside må være mindre enn 85 millimeter tykk.

Skjærebredden til konvensjonelle sirkelsager er opptil 85 millimeter. Det er spesielt i profesjonsområdet sirkelsager opp til skjæredybder på 185 millimeter. Imidlertid er deres bruk forbundet med uutdannede DIY-entusiaster på grunn av den store tilbakeslagsrisikoen. Hvis bjelkene kan sages av arbeidsstykket, er bordsager og båndsager egnet.

Sagtyper og modus for drift

Sirkelsag

DIY-modellene har skjæredybder på opptil 80 millimeter. Kommersielle modeller er tilgjengelige opptil 185 millimeter og er tilgjengelige fra velutstyrte maskinutleiefirmaer.

Jigsaw

Vanligvis mindre egnet for bjelker, da den lille skjæredybden er vanskelig å opprettholde skjærepresisjon. Stiksagen er ideell for å lage knapper og utvidelser.

Dipping saw

Ikke egnet for sågbjelker.

Håndbordsag og håndkjedesag

Kun anbefalt for erfarne og profesjonelle brukere. Vanlige klippedybder når opp til 300 millimeter. Spesielt for tømrere og tømrere er det håndkjedesag med skjærebredder opp til 400 millimeter. Enhetene er dyre og trenger å lage applikasjonserfaring.

Bordsave

Konvensjonelle bordsager har en skjæredybde på 90 millimeter. Skjæredybder på opptil 150 millimeter er tilgjengelige, eller kan lånes i det neste høye sårområdet fra 500 euro. I profesjonell sektor når de høyeste skjæredybden opptil 400 millimeter.

Bordbåndsag

De vanlige klippehøyder for bordbordsager er 80, 100 og 240 millimeter. Mellomstore enheter er tilgjengelige fra 500 euro.

Tips og triks Hvis du jobber med en trebjelke, brukes også sliping og fresing verktøy. Forhør hvordan du kan trene ujevn kutt i bjelker ved dobbeltsidig saging med fresemaskin eller elektrisk planer.
Del med venner

Legg igjen din kommentar