Cavity dowel for Rigips - Hvilke er de riktige?

Siden gipsplater vegger ikke er solid, må du legge stor oppmerksomhet når du fester masse til gipsplater. I prinsippet bør romplanleggingen være slik at store belastninger festes på de faste, faste veggene, om mulig, og ikke bare på skilleveggen. Men hvis det ikke kan unngås, kan man også ty til utprøvde feste løsninger ved hjelp av spesielle dowels for å kunne feste laster på gipsplater vegger.

Stive vegger er enten hul eller fylt med isolasjon inni. Ankre

Ankerankre er bare egnet for å feste små belastninger, fordi de kan rive ut raskt.

GK dowels

De er ekvivalente med konvensjonelle dowels for solide vegger, men har en annen tråd. Du kan raskt legge svært lette laster med dem.

Hule dowels

Hule dowels har en lignende struktur for å vippe dowels, men de er enda mer stabile. De er laget av metall eller plast, for begge typer materialer er det forskjellige bruksprofiler. Kavitetsduggene kan fortrinnsvis brukes der det er for lite plass for den gjengede stangen av en vippel i hulrommet. Kavitetspluggen kan holde enda tyngre belastninger permanent og trygt, men det er selvsagt anbefalt av produsentens lastbegrensninger og monteringsanvisninger fra produsenten.

Del med venner

Legg igjen din kommentar