Skummadrass torka

Housing är en skum madrass rengöras, kommer de absorberar mycket fukt. För att förhindra att mögel bildas är det nödvändigt att det torkas helt. Ta reda på vilka alternativ det finns att torka en skummadras och vad som inte är meningslöst.

Så här torkar tunna skum madrasser ordentligt

Är det i din madrass ett litet madrass, såsom det med en barnvagn eller en babysäng? Är madrassen tvättbar i tvättmaskinen? Sedan kan du, efter tvätt, helt enkelt hänga din madrass ut i solen över ett torkställ. Det är viktigt att du inte är beroende av ett koppel, som den känsliga skum annars rivning kan eller drar på grund av de våta, tunga ändar i längden. Lägg det horisontellt över torkstället.
Även om skummadrassen passar i torken föredrar du att torka den i luften. Skumavgift i torken är statiskt mycket stark och kör också under omständigheter.

Torr stor skummadrass

Om din madrass är en stor vuxen madrass, e. gjord av kallskum eller komfortskum, bör du sätta upp det för att torka vertikalt. Rekommenderat är följande platser:

  • till en varm uppvärmnings
  • vid ett öppet fönster på utsidan i solen
  • ut i frost

skum madrasser i solen torr

Torkning i solen är det bästa alternativet, som har UV-strålar flera fördelar:

  • Skummadrassen torkar snabbare i solen. UV-ljus dödar mögelsporer och kvalster.
  • UV-ljus blekmedel fläckar.
  • Madrassen får en behaglig frisk lukt genom att torka i solen.
  • skum madrass på Frost torr

I frysning madrassen torkar förmodligen genom inte bra, men Frost har en effekt som liknar solen madrassen: Han dödar kvalster och mögel samt bakterier och virus, och ger madrassen en behaglig friskhet.

När du har är din madrass ett par timmar i kylan, ta den till lägenheten och låt den torka i ytterligare 24 timmar i lägenheten på pannan.
Vad du bör undvika

Det är rent slöseri med energi för att torka en madrass torr. Problemet med att torka en madrass är att fukten penetrerar djupt inuti. En hårtork finns inte och hjälper sålunda nästan ingenting. Erst Använd endast din madrass när du är säker på att all fukt har släppt undan. Med våt rengöring kan det ta cirka 24 timmar. Om madrassen blev väldigt våt borde du torka i flera dagar.

Dela med vänner

Lämna din kommentar