Een van de favoriete materialen: Titanium-zinken valpijpen

Titaanzink is een zinklegering met kleine hoeveelheden titanium en koper. Het relatief goedkope materiaal heeft een hoge levensverwachting en heeft alle kenmerken die een downpipe nodig heeft. In een duurdere preweathered versie, echter, bereikt het de prijs van koper.

Alloying en Pre-Weathering

De ideale eigenschappen van zink, zoals de enorme corrosieweerstand en lange levensduur, worden aangevuld door legering met titanium en koper. Het van nature uitgesproken sterke uitzettingsgedrag van zink wordt daardoor verminderd evenals de broosheid, hetgeen kan leiden tot oppervlaktescheuren en fijne materiaalbreuken.

Een speciaal type voorbehandeling voorkomt een natuurlijk proces en verhoogt bovendien de corrosieweerstand. Titaanzink reageert in de loop van de jaren met de lucht en ontwikkelt, net als koper, een beschermende patinagelaag op het oppervlak. Bij pre-weathering wordt dit proces van te voren kunstmatig geïnduceerd. De inspanning verhoogt aanzienlijk de prijzen voor regenpijpen en dakgoten.

Duurzaamheid en gevoeligheid

Titaanzink is zeer duurzaam, zelfs in direct contact met de grond, en als de regenpijp het regenwater rechtstreeks in de grond moet sturen via een tuit, kan het eindstuk gemakkelijk jarenlang onbeschadigd in de grond blijven.

Een van de weinige gevoeligheden van titaanzink is contact met koper of water dat eerder door koperkanalen is gegaan. Titaanzink mag niet worden gecombineerd met andere metalen.

De standaarddikte van de titaniumzinkplaten waaruit de valbuizen zijn gemaakt, is 0,7 millimeter. Terwijl de accessoires zoals beugels en bevestigingen meestal bestaan ​​uit gegalvaniseerd staal, worden regenpijpen en goten vaak gekozen uit puur titaniumzink om te profiteren van de enorme duurzaamheid.

Prijsvoorbeelden

  • In dachrinnen-shop.de kost de meter downpipe van titaniumzink van zeven naar twintig euro.
  • Bij hbw-handel.de zijn de downpipes beschikbaar vanaf acht euro per meter.
Tips & trucs Voor bijna alle aangeboden zinkdruppelpijpen zijn dit titanium zinkproducten.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter