Planera en gipsmur

Gipset är den vanligaste inredningsmetoden idag. Men på grund av tekniska byggstandarder borde gipset vara väl planerat. Vad som måste beaktas när du planerar en gips, har vi sammanfattat nedan för dig.

Interiörinstallation med gipsmurar

Gipsgenren har sedan länge ersatt murverkets stenmur i interiören. Om gipsskivans konstruktion är betydligt billigare och snabbare måste grundläggande regler följas. I synnerhet lider ljudisoleringen avsevärt om gipset inte är planerat exakt. Men även senare krav måste beaktas vid byggandet av en gips.

att tänka på när man planerar Speciellt med nya tekniska standarder bör följas:

  • gips innan skriden på nakna golvet montera överväga
  • ljudisolering
  • alla laster beaktas (särskilt inom områden som kök, där en hög - förväntad belastning som krävs är)
  • alla elektriska och VVS överväga

gips på avdragare

gips på skriden har nackdelen att ljudet kan fortplanta sig fritt över golvet. Detta är en viktig punkt, särskilt för en gipsplatta som projiceras för långvarig användning.

högre föreskrivna laster som kan förväntas i vissa områden, såsom kök, badrum och toalett (köksskåp, sanitära installationer, etc.). Detta måste beaktas vid planeringen. Dessutom finns det generellt högre nyttolast, eftersom väggarna i dessa rum oftast är klädda med kakel. För VVS-installationer som toaletter och handfat krävs ytterligare vägginstallationer.

Materialval under planering

Olika material måste också användas, beroende på lokaler. Till exempel är konventionella gipsskivor helt olämpliga för användning i våtrum. Samtidigt är valet av olika material i gipsskivor extremt bred, allt från den klassiska gipsskivor helt väderbeständiga EPS skivor.

Materialmängder i gips vid planering

Beroende på de senare kraven skiljer sig materialkravet också. Så väggarna kan vara dubbel-planked gips för att uppnå högre belastning, till exempel i köket eller i badrummet. Ståvståndet på 62,5 cm kan halveras beroende på proceduren, varför behovet av upprätt profiler ökar. Viele Många aspekter måste planeras för en gipsmur. Grundläggande krav för tekniska byggstandarder faller såväl som individuella krav. För ett stort projekt är det därför tillrådligt att konsultera en erfaren gipsskogsexpert.

Tips & tricks Du hittar i huset tidningen många guider och instruktioner runt gipset. Till exempel kan du läsa här hur man maler en gipsmur.

Dela med vänner

Lämna din kommentar