Plaats 2 matrassen op elkaar: kan dat?

Heb je een nieuw matras gekocht en denk je erover om het gewoon op het oude te zetten? Of slaapt u op de grond en wilt u wat beter slapen? Het maakt niet uit waarom u twee matrassen boven op elkaar wilt plaatsen, dat is geen goed idee. Waarom en wat u in gedachten moet houden wanneer u het zelf doet, wordt hieronder uitgelegd.

Het grootste probleem: de ventilatie

's Nachts zweten we veel. 500 ml tot een liter zweet sijpelt in de matras. Dit is niet alleen een geweldige voedingsbodem voor mijten, schimmel houdt ook van warm en vochtig. Daarom is het altijd belangrijk om voor voldoende ventilatie in een matras te zorgen. Een lattenbodem is ideaal omdat het lucht van onderaf naar de matras laat. Als twee matrassen op elkaar worden geplaatst, wordt de luchtcirculatie onderbroken en wordt de vorming van schimmels sterk begunstigd.

Andere problemen

Maar beperkte ventilatie is niet het enige probleem:

  • Lattenbodems kunnen niet op puntbasis worden ingesteld.
  • Matrassen kunnen uitglijden.
  • zones van de matras gaan verloren
  • de mate van hardheid wordt ongeldig

Deze problemen kunnen niet worden opgelost. Toch betekent dat nog niet dat je slecht slaapt op twee matrassen. Probeer het! Misschien is het zachte slaapgevoel precies goed voor u!

Uw matrassen beschermen tegen vocht

Als u besluit om dat te doen, of als u zelfs gedwongen wordt om 2 matrassen op elkaar te zetten, kunt u schimmelgroei voorkomen door het volgende te doen:

  • Sta elke dag op en laat het dekbed achter u ontsnappen aan de nacht. Een half uur zou genoeg moeten zijn.
  • Scheid uw matrassen telkens wanneer u het linnen wast en plaats beide of op zijn minst verticaal boven een verwarming of in de zon, zodat ze goed kunnen uitdrogen.
  • Maak een matrashoes of (nog beter!) Een topmatras dat het meeste vocht absorbeert. Verdere voordelen van de matrasbeschermer vindt u hier.

Matrastopper

Met een topmatras beschermt u niet alleen uw matrassen tegen vocht, maar kunt u uw matras ook harder laten voelen door een hogere hardheidsgraad te kiezen. Dus je compenseerde bijna de nadelen van 2 matrassen op elkaar. Desondanks ventileer je je matrassen regelmatig.

Tips & TrucsNa glippen kunt u een antislipmat tussen beide matrassen plaatsen of met linten binden.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter